Dirk Wevers 2003 – 2023
Dankbaar zijn wij om zijn missie en visie alweer 20 jaar hebben mogen uitbreiden en doorzetten. Als 15-jarige timmerman begon hij al bij zijn vader die evenals zijn voorvaderen werkte als begrafenisondernemer. 21 mei 2023 was het 20 jaar geleden dat Dirk Wevers op 60-jarige leeftijd is gestorven.
Voorafgaande aan zijn overlijden was een ziekteperiode van zeven maanden Acute myeloïde leukemie (AML). Intensieve behandelingen mochten helaas niet baten. In deze periode vergeten wij nooit de betrokkenheid van velen en wat dat voor ons heeft betekend en dit nog steeds een waardevolle terugblik is op alles wat wij toen hebben moeten doorstaan.
Dagelijks was Dirk Wevers, net als wij nu, betrokken bij nabestaanden en hun rouw en verdriet vanwege het overlijden van een dierbare. Hij was de spil van ons familiebedrijf en ging voorop om de mensen te helpen.
Nu 20 jaar later kijken wij terug. Wij konden ons geen betere leerschool dan het vak van jongs af aan in de praktijk te leren van hem en daarbij het nodige onderwijs en cursussen als aanvulling om ons nog meer de specialiseren. Dirk Wevers mocht 45 jaar werkzaam zijn als begrafenisondernemer. Van timmerman tot begrafenisondernemer en over en weer was zijn werkzame levenswerk, net als zijn voorvaderen.
Gertwin (51 jaar) vertelt dat hij als tiener al zijn vader hielp en hij nooit vergeet dat hij op 22-jarige leeftijd een lichaam aan het verzorgen was een leeftijdgenoot van hem. Het gevoel van hoe kwetsbaar het leven is, is dan ook niet te omschrijven. Als je er zo dichtbij betrokken erbij ben.
Daniëlle kwam in aanraking met de begrafenisverzorging, omdat haar, toentertijd aanstaande schoonvader, haar betrokken maakte door haar mee te nemen. Zijn gedrevenheid en hartstocht maakte het dat ze opeens op jonge leeftijd in aanraking kwam met de dood. Dit maakte veel indruk op mij vertelt ze.
In het jonge gezin met net een drieling van 1,5 jaar begonnen Gertwin en Daniëlle familie in de wijde omtrek begrafenissen te verzorgen. Waarin de basiswaarden: verantwoordelijk, naastenliefde, rentmeesterschap en wederzijdse dienstbaarheid nooit uit het oog zijn verloren.
20 jaar later omarmen wij meer en meer wat Dirk Wevers voor ons heeft betekent en geleerd.
Nooit vergeet ik dat na de rouwdienst bij het uitgeleide, het lied De heilige Stad werd gespeeld.
Mijn vader had dit benadrukt dat dit ten gehore moest worden gebracht toen ik (Gertwin) met hem sprak over de wensen van zijn uitvaart.
Dit lied van perspectief, hoop van redding en zijn gedachten te kijken naar de toekomst door de dood heen helpen ons tot aan de dag van vandaag om onze dankbare missie en visie te omarmen en voort te zetten. In liefde gedenken wij hem. Dankbaar dat wij hem hebben mogen kennen en zijn waardevolle levenslessen met ons mee mogen nemen. Rouwen doen we samen. Je hebt elkaar gewoon nodig. Soms wil je even alleen zijn, vandaag delen wij dit met u samen. Dank u wel voor het lezen, om de sterfdag te gedenken van Dirk Wevers.
De heilige Stad
Tekst lied: De Heilige Stad
Terwijl ‘k eens lag te slapen,
kreeg ik een schone droom.
Ik was in ’t oud Jeruzalem,
‘k stond aan de Tempelzoom.
Ik hoorde kind’ren zingen,
een lied vol blijde klank.
En ’t was als paarden engelen,
zich juichend aan hun zang.
En ’t was als paarden engelen,
zich juichend aan hun zang.
Jeruzalem, Jeruzalem,
zing uwe vorst ter eer,
’t hosanna in de hoge,
’t hosanna voor uw Heer.
Doch eensklaps werd het alles,
zo donker om mij heen.
Het kinderkoor verstomde
en de eng’lenschaar verdween.
Ik zag een kruis verrijzen,
toen werd het plots’ling nacht
en klonk van gindse heuveltop,
een stem, het is volbracht.
En klonk van gindse heuveltop,
een stem, het is volbracht.
Jeruzalem, Jeruzalem,
zing uwe vorst ter eer,
’t hosanna in de hoge,
’t hosanna voor uw Heer.
En verder zag ‘k een ander beeld,
doch nu vol heerlijkheid,
een stad die als een bruid versierd,
haar koning wachtend beidt.
‘k Zag straten van het zuiverst goud,
door d’ open paar’len poort,
miljoenen gingen uit en in,
geen wanklank werd gehoord.
Maar onder harp en cymbelspel,
juicht mens en eng’lenstem,
tot eer van God en van het Lam,
in ’t nieuw Jeruzalem.
Tot eer van God en van het Lam,
in ’t nieuw Jeruzalem.
Jeruzalem, Jeruzalem,
nu is voorbij uw strijd.
Hosanna in de hoge,
hosanna in eeuwigheid.
Hosanna in de hoge,
hosanna in eeuwigheid.